Liverpoolfansen visade stort stöd för Cristiano Ronaldos familjetragedi men på planen visades det ingen nåd.

Manchester United besegrades med klara 4–0.

Liverpool och Manchester United har en av Premier Leagues mest kända rivaliteter. Men när lagen möttes på Anfield enades fansen för en kort stund.

Anledningen var densamma som varför Cristiano Ronaldo inte följt med sitt United till Liverpool. Dagen innan stormatchen meddelade portugisen att hans son avlidit i samband med förlossningen.

Men i hans frånvaro enades både Liverpool-fans och tillresta Manchester United-supportrar i en manifestation till stöd för 37-åringens familj.

En minut av applåder

I den sjunde minuten (Ronaldo har nummer sju) applåderade alla åskådare på Anfield i en minut samtidigt som hemmafansen sjöng klubbhymnen "You'll never walk alone".

Även spelarna valde att visa sitt stöd, genom att bära svarta bindlar på armarna.

Men mitt i sorgens stund fick sporten vara en ljuspunkt, i alla fall för Liverpool. Efter den känslosamma inledningen på matchen exploderade arenan en stund senare i extas när Sadio Mané hittade Mohamed Salah inne i boxen som skickade in 2–0 i den 22:a minuten.

Målkalas för Liverpool

Sedan tidigare hade Luis Diaz gett hemmalaget ledningen i den femte matchminuten, efter en pass från Salah.

Liverpool hade kontroll matchen igenom, med ett bollinnehav på drygt 70 procent. När Manchester United fick upp lite press, en dryg timme in i matchen, slogs det ner av att Sadio Mané satte 3–0 efter ett mönsteranfall från hemmalaget. Det var senegalesens 14:e mål för säsongen.

Med fem minuter kvar kom den slutliga dödsstöten. Efter ett slarvigt försvarsspel från Manchester Uniteds Harry Maguire kunde Andy Robertson slå en precis pass till Mohamed Salah som kyligt chippade in 4–0, hans 22:a mål för säsongen.

På läktaren ekade åter igen fansens sång. You'll never walk alone.